Ploegmaat van Uijtdebroeks komt met duidelijk statement over pesterijen

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks trok, ondanks een lopend contract, de deur achter zich dicht bij BORA-hansgrohe. Dat werd hem niet in dank afgenomen.

Cian Uijtdebroeks ruilde Jumbo Visma in voor BORA-hansgrohe. Na wat stoere praat kwamen de verschillende partijen uiteindelijk tot een akkoord. In de aanloop naar de definitieve bevestiging van de overstap was te horen dat Uijtdebroeks het slachtoffer was van pesterijen binnen de ploeg, door zijn manier van doen.

“Die jongen is zo ambitieus. Die zoekt alles uit. Ik heb Cian één jaar meegemaakt, maar toen heb ik niet met hem gekoerst. Op trainingskamp zag ik een heel gedreven jongen, die het liefst zo snel mogelijk naar de top wil”, zegt ex-ploegmaat Wilco Kelderman aan De Rode Lantaarn.

Over het pesten maakt Kelderman een duidelijk statement. “Ik vind die pestcultuur wel enorm uitvergroot. Wat is pesten? Onder mannen worden grapjes gemaakt. Iemand van een jaar of 18 kan nog een beetje onzeker zijn. Het is moeilijk te zeggen voor mij, maar ik denk niet dat het per se pesten is. Ik vond het jammer om die geruchten over pesten te lezen.”