‘Remco Evenepoel betekent het einde van Soudal-QuickStep’: ex-renner gaat wel heel ver

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Eigenlijk had Soudal-QuickStep dit jaar niet meer moeten bestaan. Patrick Lefevere wou zijn ploeg een fusie laten maken met Jumbo Visma, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Patrick Lefevere wou zijn Soudal-QuickStep laten fusioneren met Jumbo Visma, waardoor er een soort van superploeg zou ontstaan. Binnen de eigen rangen van beide wielerploegen kwam er echter veel protest, waardoor de fusie niet doorging.

Bij Lefevere wordt er eigenlijk enkel nog gekeken om met Remco Evenepoel de Tour de France te winnen. Volgens ex-renner Thijs Zonneveld geen slimme zet, zeker niet met een renner als kopman die eigenlijk naar een andere ploeg wou.

Er zijn volgens hem maar twee mogelijkheden. “Of het gaat helemaal mis, het valt volledig uit elkaar en steeds meer renners gaan denken: ik moet hier weg en ik moet voor mezelf uitslagen rijden. Of er komt een soort van ‘wij tegen de rest’. Daar zijn ze binnen die ploeg natuurlijk wel goed in”, klinkt het in Knack.

“Evenepoel zelf heeft dat ook soms, maniertjes zoals met het vingertje op de mond. Als ze dat gevoel kunnen creëren, kunnen ze er gedreven door woede nog wel iets uithalen, maar uiteindelijk is die ploeg er alleen maar zwakker op geworden.”