Remco Evenepoel met ups en downs naar tweede plek: “Daar heb ik moeite mee”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel beleefde opnieuw een etappe waarin het eventjes mis ging in Zwitserland. Toch sprintte hij uiteindelijk naar de tweede plaats.

Even leek Remco Evenepoel zwaar in de problemen te komen, maar uiteindelijk vond hij het juiste ritme en werd Evenepoel alsnog tweede na Felix Gall die de nieuwe leider wordt. In de stand is Evenepoel nu derde, op 16 seconden.

“Ik heb moeite met de tempowisselingen”, zei Evenepoel meteen na afloop van de koers. “Ik weet van mezelf dat ik wel een heel hoog tempo kan blijven aanhouden in deze vorm. Dit is voor mij dus de enige juiste tactiek om hier te overleven.”

Het leek wel alsof er even paniek was. “Op het steile gedeelte voelde ik dat ik een hoog tempo kon blijven aanhouden, maar niet om erover te gaan. Ik moest dat tempo gewoon blijven gewoon volgen, comfortabel pijnlijk. Het toont dat ik wel een goeie vorm te pakken heb, maar door de muur kan ik niet gaan.”

Morgen staat de koninginnenrit op het programma. Evenepoel wil een gooi doen naar de leiderstrui in de volgende tijdrit. “Hem mag ik vooral geen 2 minuten voorsprong geven. Als de voorsprong na de rit van morgen ongeveer gelijk blijft, zal het goed zijn, want zijn tijdrit is minder. Maar bergop is hij sowieso de beste en te kloppen man. Het parcours zou me morgen iets beter moeten liggen.”