Remco Evenepoel spreekt duidelijke taal na eerste bergetappe in Giro

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel werd eerste van het peloton in de bergrit naar Gran Sasso. De grote favorieten hielden de benen allemaal stil.

Het werd een bijzonder saaie eerste bergetappe in de Giro d’Italia. Drie vluchters namen een fikse voorsprong die op een bepaald moment goed boven de tien minuten ging. Zij sprintten voor de ritzege. In het peloton hielden de favorieten de benen stil. Remco Evenepoel was op zijn hoede en won de sprint van het peloton voor de vierde plaats.

“Maar dat ik dat won, betekent niets”, zei Evenepoel meteen na de finish. “Die sprint was eerder om uit de problemen te blijven, want op een aankomst bergop moet er sowieso gesprint worden. Dat ik de roze trui nog niet terug heb, maakt het extra ideaal. Nu nog de rit van morgen goed doorkomen en dan alles op zondag in de tijdrit.”

Maar naar wat toen volgde keek Evenepoel niet uit. Hij moest met de helikopter naar beneden. “De transfer naar beneden is niet optimaal, dus het zal zeker in de kleren kruipen bij iedereen. Maar ik was er gelukkig goed op voorbereid”, klonk het nog.