Remco Evenepoel stevig op de vingers getikt: “Wereldkampioen-onwaardig”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen zondag werd in Argentinië de eerste etappe van de Ronde van San Juan gereden. Na afloop was er heel wat te doen omtrent de onduidelijke signalisatie op de weg. 

Vooral Remco Evenepoel was na de wedstrijd bijzonder misnoegd. De wereldkampioen wist bij een wegsplitsing niet of hij aan de linkerkant of rechterkant van de splitsing moest blijven. Evenepoel maakte, samen met nog tal van andere renners, de verkeerde keuze en reed daardoor ei zo na een overstekende vrouw omver.

Na de finish ging Evenepoel gelijk verhaal halen bij de wedstrijdjury. De organisatie was niet opgezet met de actie van de wereldkampioen. Volgens hun bracht hij hiermee het imago van de koers in gevaar, zo vertelde Sporza-journalist Renaat Schotte.

"De juryvoorzitter vond dat het imago van de koers potentieel geschaad kon worden door de manier waarop Evenepoel meteen na de finish was teruggedraaid en bij de jurywagen verhaal was gaan halen", aldus Schotte. Ze vonden dat niet passen bij zijn status als wereldkampioen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24