“Remco’s ouders hadden het misschien liever anders gezien”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Frank Van de Winkel heeft een biografie geschreven over het leven van Remco Evenepoel. De ouders van de renner mochten het boek nalezen.

Frank Van de Winkel heeft al heel wat boeken geschreven over het leven van grote sporters. Zo deed hij dat al over Eden Hazard, Roger Federer, Kim Clijsters en Vincent Kompany.

Nu heeft hij een boek klaar over Remco Evenepoel. In de biografie schrijft hij alles over de renner tot en met zijn achttiende verjaardag, wanneer hij zijn eerste zege in het wielrennen pakte.

Evenepoel komt zelf niet aan het woord in het boek. Hij heeft om het verhaal te schrijven mensen uit de omgeving van Evenepoel gesproken.

“Een jaar lang heb ik aan de tekst gewerkt, die ook nagelezen werd door zijn ouders. Hopelijk staan er geen fouten in”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Hier en daar hadden Remco’s ouders misschien bepaalde mensen liever niet aan het woord. Maar zo kon ik contrasten brengen die heel mooi zijn.”

Een van die mensen is Britt Rampelberg, een klasgenote van Remco die in de nationale ploeg van het volleybal speelt. De twee verschillen danig van elkaar. “Terwijl Remco een haantje-de-voorste is, is Britt eerder afwachtend”, voegt de auteur er nog aan toe.