Renaat Schotte trekt nu al opvallende conclusie over Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel won zondag de Ronde van de Algarve. Het was al de derde keer dat onze landgenoot deze rittenkoers op zijn naam schreef.

Evenepoel cruiste heel gemakkelijk naar de eindoverwinning in de Ronde van de Algarve. Dat hij nog geen hoogtestage achter de rug heeft toont dat er nog heel veel progressiemarge heeft.

De winter is dan ook een succes geweest voor Evenepoel, zo oordeelt Renaat Schotte. De analist van Sporza maakte de Ronde van de Algarve van op de eerste rij mee.

“Wat me ook frappeerde, was dat hij een heel ontspannen indruk naliet. Zoals hij met het publiek omgaat, dat is Remco 3.0”, klinkt het.

“Evenepoel was hier heel beschikbaar, ging zelfs spontaan op mensen af om selfies te nemen en handtekeningen te zetten. Hij is goed gehumeurd, heeft het mentaal allemaal op een rijtje. Die ijzersterke kop van hem is een troef.”

Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal lijkt het dus helemaal goed te zitten met Evenepoel. Schotte is ervan overtuigd dat hij een voorsprong heeft op de rest van het peloton.