Slecht nieuws voor de Belgische wielerfans: “Kansen om de Tour te winnen zijn klein”

door: AVL
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Daar waar Remco Evenepoel zijn kansen op eindwinst als sneeuw voor de zon zag verdwijnen, ontpopte Cian Uijtdebroeks zich vorige week tot één van revelaties van de Vuelta.

Uijtdebroeks pakte vorige week onder meer een knappe vijfde plaats op de Col du Tourmalet en is met zijn 9e plaats in het algemeen klassement de hoogst geklasseerde Belg: een knappe prestaties voor iemand die nog maar aan zijn eerste grote ronde bij de profs bezig is.

De 20-jarige Luikenaar pakte vorig jaar wel de eindwinst in de Ronde van de Toekomst, een koers die in het verleden al gewonnen werd door onder meer ex-Tourwinnaars Tadej Pogacar en Egan Bernal. Van de eindoverwinning in de Tour de France durft Uijtdebroeks echter nog niet te dromen.

"De kansen zijn klein, want niet veel renners hebben de Ronde van Frankrijk al gewonnen. Maar het is een droom en dat zal ook altijd zo blijven", aldus de renner van BORA-hansgrohe op een persconferentie.

"Of ik volgend jaar de Tour rij? Neen, zeker niet. Het wordt de Giro of de Vuelta", verzekert Uijtdebroeks. "Tenzij die koersen supervlak zijn en er in de Tour alleen maar cols liggen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24