Stevige concurrentie voor Remco Evenepoel: ook deze grote naam mikt op Tourwinst

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel zal volgend seizoen zo goed als zeker zijn debuut vieren in de Tour de France. De concurrentie oogt echter allesbehalve mals.

Soudal Quick-Step hoopt met Evenepoel in de eerste plaats een mooie plaats in het klassement te bemachtigen en misschien stiekem ook mee te doen voor de eindwinst. De wereldkampioen zal daarvoor wel moeten afrekenen met Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar én Primoz Roglic.

Er zijn echter nog meer kapers op de kust. Zo wil ook Tao Geoghegan Hart de strijd aangaan voor de gele trui. De 28-jarige Brit liep deze zomer een heupbreuk op in de Giro, maar voelt zich klaar om volgend jaar zijn kans te wagen in de Tour.

"Wielrennen wordt elk jaar competitiever. Je wilt bij de grote races zijn en een kans maken. Ik denk dat ik er spijt van zou krijgen als ik dit niet zou proberen", klonk het onder meer bij Hart in een interview met The Times.

Geoghan Hart nam tot dusver slechts één keer deel aan de Tour de France in 2021. De Brit raakte toen echter betrokken bij een zware crash waardoor hij al meteen een kruis mocht maken over zijn titelambities. Hart is met andere woorden uit op revanche.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24