Sven Nys houdt Thibau Nys met voeten op de grond: "Hij komt nog niet tot aan hun knieën"

door: JDH
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys is de nieuwe prins van het veldrijden na zijn overwinningen in Beringen en Waterloo. Maar toch houdt vader Sven hem met de voeten op de grond. 

Op amper twee weken tijd is Thibau Nys de nieuwe ster van het veldrijden. In Beringen pakte hij zijn eerste zege bij de profs, een week later bevestigde hij al in het Amerikaanse Waterloo in de Wereldbeker. Het was dus geen toevalstreffer. 

Nys steekt in een supervorm momenteel, maar toch wil vader Sven Nys niet dat zijn zoon nu gaat zweven. "Hij gaat ook nog vaak verliezen. Wat ik vooral niet wil, is dat men nu gaat vergelijken met Wout van Aert of Mathieu van der Poel", zegt hij bij HLN. 

"Hij komt nog niet tot aan hun knieën en dat is ook niet nodig. Laat hem eerst proberen de mannen die nu aan de start staan het leven zuur te maken", zegt Sven Nys nog. 

De goede vorm van Nys gaat ook niets veranderen aan het plan voor deze winter. "We gaan hem sowieso een evenwichtig programma laten rijden. In principe rijdt hij nooit meer dan één wedstrijd per weekend."