Sven Nys komt met mogelijke verklaring voor plotse mindere vorm van Thibau Nys

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys kende een offday in de eerste rit van de Baloise Belgium Tour en verloor heel wat tijd. Vader Sven Nys probeert een verklaring te zoeken. 

Thibau Nys imponeerde de afgelopen tijd met een overwinning in de Ronde van Noorwegen en in een eendagskoers in Zwitserland. Ook vader Sven Nys had niet echt eenduidige verklaring voor het tijdsverlies van 16 minuten in de eerste rit van de Baloise Belgium Tour. 

Als co-commentator bij Sporza verklaarde Nys het volgende. "Thibau had voor zijn fysieke dip niet echt een verklaring. Hij kende gewoon een slechte dag." En ook donderdag leek Thibau Nys nog niet de oude want hij verloor weer bijna 2 minuten. 

"Hij was goed hersteld na zijn winst in Zwitserland. Maar zijn gewicht was iets lager dan normaal. Misschien was hij niet goed genoeg ingesteld op de eerste etappe", zoekt vader Nys toch een verklaring. 

Maar Thibau neemt het allemaal goed op. "Hij panikeert zelf niet", zei Sven Nys nog. Mogelijk kan Thibau zich dus nog nog eens laten zien deze week.