Tom Boonen haalt loftrompet boven voor Van Aert: "Dat mag hij overal"

door: MAB
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Een magistrale Wout Van Aert etaleerde zijn kunnen in De Omloop Het Nieuwsblad afgelopen zaterdag. En volgens Tom Boonen zal het niet de laatste keer zijn dat de Belg de favorietenrol krijgt toegewezen.

Van Aert vertoefde nog tot enkele dagen voor het openingsweekend op hoogtestage in Tenerife. De renner van Jumbo-Visma vertelde daar dat hij niet meteen zijn beste niveau dacht te halen. In De Omloop toonde Van Aert echter zijn klasse en finishte met 23 seconden voorsprong op eerste achtervolger Colbrelli.

"Een goeie Wout van Aert, die gespaard blijft van ziektes en blessures, mag overal waar hij dit voorjaar aan de start verschijnt de status van topfavoriet claimen" aldus Tom Boonen in HLN. "Wegrijden in de finale was aan dat hoge tempo quasi onmogelijk. Maar Wout deed het."

"Wellicht wordt hij de komende weken nog beter. Dan zouden we wel eens vertrokken kunnen zijn voor een fantastisch Van Aert-voorjaar. Maar ik zie ook kansen voor zijn superluitenant. Dit was de grote herontdekking van Tiesj Benoot als klassieke coureur."