Tom Boonen zwaait met lof voor Mathieu van der Poel: "Een droom"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel leidde Jasper Philipsen in de Tour naar enkele mooie ritzeges. Tom Boonen is onder de indruk van de Nederlander.

Met zijn bijzonder sterke lead-out zette Mathieu van der Poel zijn ploegmaat Jasper Philipsen een paar keer in een zetel op weg naar een etappezege in de Tour. Philipsen won uiteindelijk vier ritten en pakte ook de groene trui, met dank aan Van der Poel.

Tom Boonen is onder de indruk van de lead-out van Van der Poel, omdat de Nederlander ook bijna nooit een fout maakt in de sprint. En Boonen ziet ook een grote capaciteit van Van der Poel tijdens zijn lead-out voor Philipsen. 

"Hij kan een langere lead-out voor zijn rekening nemen aan hogere snelheid", zegt Boonen bij Het Nieuwsblad. Daardoor krijgt Van der Poel volgens Boonen ook meer ruimte van de tegenstanders en vechten ze om in het wiel te zitten van Philipsen in plaats hun positie willen innemen. 

"Ik had toch graag met Mathieu als lead-out gereden in mijn tijd", stelt Boonen. Hij had de Italiaan Zanini en won daardoor 24 keer in een seizoen, waarvan de helft door Zanini. "Dat is een droom." En voor Philipsen geldt wellicht hetzelfde.