Toon Aerts vreest voor Belgische dopingzaak: "Mijn hart bloedt nu al"

door: JDH
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Toon Aerts kreeg in zijn dopingzaak opnieuw ongelijk van de UCI. Ook Shari Bossuyt werd betrapt op hetzelfde middel en Aerts vreest dan ook het ergste.

Anderhalf jaar nadat Toon Aerts positief testte op letrozole metabolite heeft Toon Aerts een schorsing van twee jaar gekregen van de UCI. Hoe het product in zijn lichaam terecht is gekomen, weet Aerts nog altijd niet. Maar voor de UCI is hij wel schuldig. 

Aerts hekelt vooral de manier waarop zijn zaak is afgehandeld door de UCI. "Nooit werd ik door de UCI uitgenodigd of heb ik de kans gekregen iemand fysiek te spreken." Maar tot eind februari volgend jaar staat hij wel zeker aan de kant. 

Begin juni testte ook de Shari Bossuyt positief op letrozole metabolite. Haar ploeg Canyon//SRAM zette haar meteen op non-actief. Voor Bossuyt een drama, want ze maakte samen met Lotte Kopecky kans op een medaille op de Olympische Spelen van volgend jaar. 

Aerts vreest dan ook dat Bossuyt hetzelfde lot zal ondergaan. "Ik hou mijn hart nu al vast voor renners en atleten die exact hetzelfde kunnen meemaken. Mijn hart bloedt nu al voor Shari, die in dezelfde situatie zit" 

Tags toon aerts