Trainer is verrast door uitspraak van Thibau Nys

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook in het Franse Flamanville kwam hij er helemaal niet aan te passen.

Paul Van Den Bosch, de trainer van Thibau Nys, keek op van het feit dat zijn discipel een langere pauze wil inlassen dan voorzien.

“Ja, de uitspraak van Thibau kwam toch wat onverwacht”, geeft Van Den Bosch eerlijk toe bij Sporza. “Al wisten we wel dat hij het risico liep dat het plots helemaal op was.”

“Het is hoog tijd om de stekker er even uit te trekken. Dat is de enige keuze als hij aangeeft dat er niets meer op zit. Hij is nog niet chronisch vermoeid, maar om te vermijden dat het zover komt, moet hij nu stoppen.”

Van de mogelijke blessures moet Van Den bosch niet weten. “We maken ons geen zorgen om de toekomst, want we zijn er tijdig bij. En ach, dat hij last heeft van zijn benen en rug? Elke crosser heeft dat.”

Minstens drie weken trekt Nys naar Spanje. Het goede weer moet hem deugd doen, maar ook ontspannen om zowel fysiek als mentaal de batterijen opnieuw op te laden.