Van der Poel zegt wat hij doet als hij op het WK met twee ploegmaten van Alpecin op kop rijdt

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Het wordt een drukke wielerzomer voor heel wat renners. Ook voor Mathieu van der Poel wordt het eentje met veel afspraken.

Tour de France en WK in Glasgow. Mathieu van der Poel heeft een zomer voor de boeg waarin hij absoluut wil schitteren. “Ik ben er klaar voor”, stelt Van der Poel in de podcast Beyond The Athlete. “De voorbereiding is goed verlopen. We zijn op hoogtestage geweest, naar Frankrijk.”

Alpecin-Deceuninck heeft ook heel wat renners die het op het WK willen waarmaken. Dat zou wel eens tot heel ingewikkelede situaties kunnen leiden.

“Wat als ik op het WK op kop ben met Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen? Ja, dan trek ik de sprint aan en moeten ze het zelf maar uitvechten. Dat is een complexe situatie, hè. Stel dat ik voorop ben en Jasper krijgt de vraag om het gat te dichten voor Wout… Dat is gewoon heel moeilijk.”

In Nederland kijken ze daar volgens Van der Poel anders tegenaan. “Je bent een heel jaar met elkaar op pad en dan ineens is het anders. In België wordt dat ook opgeklopt, in Nederland zijn we daar totaal niet mee bezig. De meetings voor zo’n WK zijn heel kort bij ons.”