Verrassend! Zoveel uren trainen Van Aert en Van der Poel meer dan andere crossers

door: BVDO
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Crossen kost voor heel wat renners enorm veel energie. Toch slagen Wout van Aert en Mathieu van der Poel erin om veel meer te trainen dan anderen.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel werkten een beperkte crosswinter af. Dat komt omdat ze het combineren met de voorbereiding op het wegseizoen.

Opvallend is dat ze veel meer trainingsuren maken tijdens de winter, ook in combinatie met het crossen, zo laat wielercoach Paul Van den Bosch weten aan Het Nieuwsblad.

Volgens hem trainen wegrenners elke week in de maand januari 25 tot 30 uren, iets wat Van Aert en Van der Poel ook wel min of meer doen volgens hem. “Zij lassen tussen de crossen door ook nog duurtrainingen in. Dankzij hun grote motor recupereren ze daar zo snel van dat ze even competitief blijven in het veld”, klinkt het.

Dat aantal uren staat in groot contrast met hoeveel fulltime veldrijders zoals Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout trainen.

“Zij trainen tijdens de winter doorgaans maar zo’n 10 à 12 uur per week door de opeenvolgende wedstrijden en omdat ze die grote motor niet hebben. Dat is iets voor de happy few. Wout, Mathieu, misschien Pidcock”, besluit Van den Bosch.