Verrassende suggestie voor Remco Evenepoel: "Het zou interessant zijn om te zien"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De Belgen krijgen komende vrijdag opnieuw een kans op een gouden medaille op het WK. Onder meer Remco Evenepoel is een grote kanshebber op de wereldtitel. 

Evenepoel kwam er niet helemaal uit op het WK op de weg, waar de uittredende wereldkampioen op meer dan 10 minuten 25ste werd. Maar komende vrijdag krijgt hij op het WK tijdrijden een nieuwe kans om voor goud te gaan. 

Volgens voormalig tijdritspecialist David Millar is Evenepoel komende vrijdag een van de topfavorieten voor de wereldtitel. "Ik ben zeker dat het parcours van vrijdag hem perfect zal liggen. Het is zo knap om naar te kijken als hij op de fiets zit. Het is de perfectie", zegt Millar bij Jaun News UK. 

De grootste tegenstanders voor Evenepoel worden onder meer Wout van Aert, Stefan Küng en Filippo Ganna. De Italiaan pakte opnieuw het goud op de individuele achtervolging, ook al was het verschil heel erg klein. 

Millar raadt Evenepoel ook aan om ooit het werelduurrecord aan te vallen. "Het zou interessant zijn om te zien wat er zou gebeuren. Filippo Ganna is een 'monster' qua vermogen, maar Remco is ongelooflijk aerodynamisch."