Visma Lease a Bike maakt bekend of Van Aert en Vingegaard de Tour de France rijden

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De kogel is door de kerk. Visma Lease a Bike liet weten dat Wout van Aert en Jonas Vingegaard zullen deelnemen aan de Tour de France.

Team Visma Lease a Bike start zaterdag 29 juni in Florence de 111e Tour de France met titelverdediger Jonas Vingegaard. De Deense tweevoudig winnaar van de Tour is voldoende hersteld van zijn zware val in de Ronde van Baskenland om een gooi te doen naar een goed klassement.

De afgelopen twee maanden werkte Vingegaard hard om op tijd fit te geraken. “Ik ben heel blij dat ik kan starten in de Tour. De afgelopen maanden waren niet altijd gemakkelijk, maar ik dank mijn gezin en de hele staff van Team Visma Lease a Bike voor de niet aflatende steun. We hebben samen naar dit moment toe kunnen werken en ik ben natuurlijk heel benieuwd waar ik sta. Ik voel me goed en ben in ieder geval heel erg gemotiveerd.”

Ook Wout van Aert is van de partij, die terugkomt van een zware blessure na zijn val in Dwars door Vlaanderen. Van Aert reed al de Ronde van Noorwegen en trainde de afgelopen weken met Vingegaard in Tignes op hoogte.

“Ik heb heel veel zin in de Tour de France. Aanvankelijk was dit natuurlijk niet het plan, maar gezien mijn ontwikkeling in de afgelopen weken wilde ik dit graag, en de ploeg was het daarmee eens. Ons voornaamste doel is natuurlijk om een topklassement te rijden met Jonas. En daar wil ik, samen met een hele mooie ploeg, mijn steentje aan bijdragen.”