Voor De Cauwer heeft Evenepoel de bergtrui beet: “En nu nog wat anders bereiken”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel reed woensdag voluit in de aanval. Dat deed hij om zoveel mogelijk punten voor de bergtrui te verzamelen.

Remco Evenepoel reed duidelijk niet met de bedoeling om de rit te winnen. “Neen, blijkbaar niet. Dat zag je al toen hij op de voorlaatste klim op de top kwam en aan die afdaling begon. Hij wilde de strijd niet aangaan. Of dat jammer is? Ja, maar…”, zegt José De Cauwer op Sporza.

Het blijft toch straf wat hij allemaal deed. “Na die tik op de Tourmalet pakte hij 's anderendaags vol uit. Dan denk je: dat is niet mogelijk. Zondag viel hij weer aan en dan denk je: dat is er los over en dat kan niet blijven duren.”

“Vandaag viel hij weer aan en dat was niet op kousenvoeten. Dat zijn zware dagen, hé. De mannen achter hem moesten nog beginnen. Misschien schatte hij in dat het een moeilijk verhaal zou worden en dan heeft hij de handdoek in de ring gegooid.”

Voor De Cauwer mag Evenepoel zich nu met wat anders bezighouden. “Hij hoeft alleszins niet meer zoveel bergpunten te nemen. De concurrentie is er niet mee bezig. Nog een etappe winnen zou heel mooi zijn.”