Wie wordt de kopman van Deceuninck-Quick Step in de Ronde van Lombardije?

door: CDC
Deceuninck Quickstep
Afbeelding bron: Photonews

Straks is het de Ronde van Lombardije en Deceuninck-Quick Step zit met een luxeprobleem. Meerdere renners zitten in een goeie vorm, dus er is geen échte kopman. Wie kan het laken naar zich toe trekken?

De Ronde van Lombardije is een stevige brok en veelzijdige klimmers die goed kunnen afdalen maar ook snelle benen hebben, maken er het meeste kansPrimoz Roglic, Tadej Pogacar zijn belangrijke favorieten, maar ook Julian Alaphilippe wil zijn goede vorm onderstrepen.

In het team van die laatste zitten er echter ook nog João Almeida en natuurlijk Remco Evenepoel. Remco won twee Italiaanse aanloopkoersen en Almeida liet zich de laatste weken ook gelden. Het wordt binnen Deceuninck-Quick Step dus nog een kunst om een winnaar te bepalen.

Evenepoel denkt een oplossing te hebben, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Hij zegt dat de conditie van de dag de doorslag zal geven. Er zal gekeken worden naar wie de lastige beklimmingen overleeft. In de finale gaan ze dan eerlijk moeten zijn en onderling bepalen wie de beste benen heeft. Al denkt hij nu al dat Alaphilippe de beste is.