Wielerlegende ziet het niet meer gebeuren: "Dat is het probleem voor Van Aert"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert toonde in de Tour de France al meermaals dat hij stevig bergop kan rijden. Kan hij zelf ooit nog voor een klassement gaan?

In 2021 won Van Aert een rit in de Tour met onderweg twee keer de Mont Ventoux, Van Aert werd toen zelfs 19de in de Tour. In 2022 deed hij Pogacar stevig pijn op Hautacam en reed hij de Sloveen uit het wiel met Vingegaard.

Toch gelooft  Roland Jalabert, de winnaar van de Vuelta van 1995 niet meer in de winstkansen van Van Aert in een grote ronde. "Na zijn exploten in de Tour van twee jaar geleden, geloofden we dat hij ook kan scoren in de grote ronden", zegt de Franse wielerlegende aan RTBF.

"Maar de jaren gaan snel voorbij en de concurrentie is groot. Hij is een geweldige renner, heel veelzijdig. Maar er is concurrentie. Dat is het probleem voor Van Aert. Het ligt niet zozeer aan zijn kwaliteiten."

"Het probeem is dat anderen ook heel sterk zijn. In dit vak word je snel oud, verlies je snel je kwaliteiten. Als je een paar procent kracht kracht verliest kan je niet meer het verschil maken."