Wout van Aert gaat verhaal halen na incident: "Hij was niet blij"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert kon in het Nederlandse Hulst nooit meedoen voor de overwinning door een felbevochten duel met de Nederlander Pim Ronhaar. Van Aert ging achteraf verhaal halen. 

Vooraan zitten was in Hulst prioriteit en dus probeerde Wout van Aert in de tweede ronde op te schuiven. Rond de zevende positie ging hij in duel met de Nederlander Pim Ronhaar. Schouder aan schouder gingen de twee een bocht in.

Ronhaar bleef overeind, terwijl Van Aert viel. Daarna had Van Aert ook nog veel tijd nodig om zijn ketting er opnieuw op te leggen. De Belg viel terug naar de 27ste plaats, maar werd uiteindelijk toch nog 5de. 

Na afloop relativeerde Van Aert het incident, maar ging wel verhaal halen bij Ronhaar. "Ik heb hem net nog even gesproken na de finish en hij was niet heel blij", zegt Ronhaar aan Wielerflits. "Dat snap ik natuurlijk, maar ik denk dat hij hetzelfde had gedaan bij mij."

"Ik zal hem in Baal nog een keer aanspreken om sorry te zeggen. Maar het was zeker niet mijn bedoeling om hem daar weg te drukken. Ik behield gewoon mijn plaats en dat zou hij ook gedaan hebben."