Wout Van Aert gedesillusioneerd na winst Omloop Het Nieuwsblad: "Gewoon waanzin"

door: MAB
Wout Van Aert - Omloop
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert won zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met klasse en overtuiging. De Kempenaar kwam solo over de finish tijdens de Omloop Het Nieuwsblad, maar na afloop van de koers was het duidelijk dat Van Aert ook andere dingen aan het hoofd had.

Na het gemiste WK veldrijden in Fayetville en een hoogtestage in Tenerife, lijkt Wout Van Aert weer helemaal terug. "Op de training kun je zo'n koers nooit ten volle voorbereiden, maar ik had mij natuurlijk goed voorbereid. Wat je binnen hebt, is bonus", klonk het bij Sporza. 

De renner van Jumbo-Visma ontsnapte op de Bosberg en gaf de concurrentie daarna geen kans meer. "Aan de voet van de Bosberg valt het vaak wat stil. Bovenaan had ik een gaatje en dan ben ik uiteraard doorgegaan."

Na de koers werd het ook duidelijk dat wielrennen niet het belangrijkste is momenteel. "Ik wil nog 1 ding zeggen: koers is de belangrijkste bijzaak ter wereld, met de nadruk op bijzaak. Het is gewoon waanzin dat een oorlog de dag van vandaag nog mogelijk is, en dan nog zo dichtbij. Voor wat het waard is, wil ik graag mijn steun uitspreken aan alle betrokkenen in Oekraïne."