Wout van Aert kan er niet mee leven: “Maar ik heb geen andere keuze”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Op Netflix verscheen de documentaire ‘Tour de France: Unchained’. Een mooie blik achter de schermen, al moet je veel met een korreltje zout nemen.

De serie van Netflix geeft een leuk beeld voor de fans, maar vanuit de wielerwereld kwam er heel wat kritiek op het uiteindelijke product dat aan de mensen getoond wordt.

Er wordt vooral gekozen voor heel veel spektakel, vol clichés en zaken die totaal uit hun context gehaald worden, zo is te horen bij veel commentatoren en wielrenners. Ook Wout van Aert is er niet echt blij mee.

“Ik heb de eerste drie afleveringen al gezien. Het is een beetje te veel verhaaltjes en iets te veel commotie”, vertelde hij aan Het laatste Nieuws. “Ik had al de indruk dat ze bepaalde scenario’s hadden uitgeschreven, nog voor het eigenlijk echt gebeurde.”

Toch is het een mooie reeks voor wie de koers niet echt opvolgt. Het is ondertussen ook al duidelijk dat er een tweede reeks komt, die deze zomer gefilmd wordt. Met Wout van Aert ook weer volop in beeld wellicht. “Ik heb geen andere keuze”, besluit onze landgenoot.