Wout Van Aert kop van jut na dwaze beginnersfout: "Ging hem opvreten"

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert werd gisteren tweede in de derde etappe van de Dauphiné. De Belgische kampioen mispakte zich compleet in de sprint om de overwinning. 

Want Van Aert begon al de juichen nog voor hij over de streep kwam, een actie waar David Gaudu, de uiteindelijke winnaar, gretig gebruik van maakte. De Franse renner van FDJ rukte zich op vijftig meter van de sprint helemaal los en wist de derde etappe op zijn naam te schrijven. Na afloop van de etappe was Van Aert niet te spreken over zijn beginnersfout. 

Bij Gaudu was de vreugde dan weer immens. "Ongelooflijk, tot mijn eigen verbazing raak ik nog voorbij Wout van Aert. Toen ik Wout zag en naar hem toe werd gezogen, zei ik tegen mezelf dat ik hem ging opvreten. Uiteindelijk is dat gelukt. Dis een explosie van vreugde, na alle problemen die ik in maart had."

"Ik zat in de sprint een beetje te ver en ik had het idee dat ik niet meer mee ging doen om de ritzege. Kévin Geniets kwam echter terug, ik pakte zijn wiel en hoewel ik wat ingesloten zat in het begin, voelde ik dat ik kracht had."