Wout van Aert na zijn vijfde plaats op WK tijdrijden: "Een offday?"

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert leek geen al te beste tijdrit te rijden op het WK. Toch werd hij uiteindelijk vijfde, na vier kanjers van renners.

Wout van Aert voelde zelf dat hij niet de beste tijdrit van zijn leven reed. Toch waren zijn waarden goed, zonder meer. “Dit is het verschil tussen een normale dag en een topdag. Ik ben ontgoocheld over het resultaat. Als ik aankwam, was ik echt verrast dat ik pas vijfde stond”, zegt Van Aert.

Het verschil met de toppers was anderhalve minuut. “Ik ben te ver geëindigd van Evenepoel en Ganna. Maar langs de andere kant, als ik kijk naar mijn cijfers, ben ik tevreden. Mijn waarden waren goed.”

Van een offday kan dus zeker geen sprake zijn. “Ik voelde mij best goed, ik had echt een gevoel dat ik goed reed. De radiocommunicatie was niet zo goed en ik kreeg amper informatie door. Op zich niet slecht, het kon mij enkel negatief beïnvloeden en ik had niet het gevoel dat ik sneller kon. Achteraf gezien had ik misschien nog sneller moeten starten, maar dat weet je niet op voorhand.”