Wout van Aert riskeert een nieuwe boete en een schorsing van vier maanden

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert werd na het verbreken van zijn contract bij Nick Nuyens voor de rechter gesleept. En daar riskeert hij ook nog een schorsing voor. 

Wout van Aert tekende in 2018 een contract bij Jumbo-Visma dat vanaf 2020 zou ingaan. Maar Van Aert verbrak eind 2018 zijn contract bij de ploeg van Nuyens en begon al in maart 2019 voor Jumbo-Visma te rijden. 

Van Aert moest voor de rechter verschijnen en ook een schadevergoeding van 662.000 euro betalen. Maar er loopt ook nog een proceduren voor het Hof van Cassatie. Daar moest beslist worden of Wout van Aert een dringende reden had om te vertrekken bij Verandas Willems-Crelan.

Als het Hof van Cassatie die dringende reden van tafel veegt, begint er een disciplinaire bij de UCI.  En daar riskeert Van Aert nog eens gestraft te worden. Hij zou een boete van 100.000 Zwitserse frank (bijna 106.000 euro) riskeren, maar ook een schorsing van maar liefst vier maanden.

Rudi Desmet, de advocaat van Nick Nuyens, vraagt echter niet om die schorsing. "Mijn cliënt heeft daar nog weinig belang bij", aldus Desmet in Het Nieuwsblad. “Dat is niet meer het belangrijkste aandachtspunt.

Het draait hem puur om de centen. "Jumbo moet dezelfde som betalen die ook Wout van Aert zelf al heeft betaald. En de UCI kan ook de manager, die de contractbreuk heeft begeleid, een sanctie opleggen."