Wout van Aert spreekt klare taal over ambities in Tour de France

door: BVDO
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Als er iets is waar Wout van Aert naar toeleeft, dan is het de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar wist hij de groene trui te pakken.

Als we Dylan Van Baarle mogen geloven, dan is de groene trui voor Wout van Aert dit jaar helemaal geen optie. Wout van Aert is het daar niet helemaal mee eens.

Nu is de eerste week van de Tour al behoorlijk zwaar, in tegenstelling tot 2022. “Vorig jaar was er snel voorsprong te verwerven voor het groen zodat we er in de slotweek niet te veel meer mee moesten bezig zijn”, klinkt het bij Wielerrevue.

Groen is in ieder geval geen prioriteit, zo bevestigt Van Aert. “Het wordt anders dan vorig jaar. Toen was de groene trui echt een hoofddoel. Nu ga ik me in de eerste Tourhelft iets meer focussen op dagsuccessen.”

Het slot van de Tour is helemaal anders. “De laatste vier dagen zijn er drie ritten waarin met punten wordt gestrooid. Dat is vrij atypisch zo diep in de Tour. Wellicht licht de strijd voor het groen op het einde van deze Tour meer open. We gaan zien hoe ik er dan voor sta.”