Wout van Aert verrast met nieuws over de Tour de France van dit jaar

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert bereidt zich in alle stilte voor op de Tour de France. Jumbo Visma wil ook dit jaar schitteren in Frankrijk.

Vorig jaar werd de Tour de France een gigantisch succes voor de Nederlandse wielerploeg. Wout van Aert en zijn ploegmakkers pakten geel en groen. Dat succes wil men dit jaar nog eens over doen.

Van Aert laat echter weten dat het dit keer anders zal lopen. “De Tour van dit jaar zal ik op een andere manier rijden dan vorig jaar, want toen was ik de week erna geen mens meer. Eindig je de Tour op een normale manier, kun je beter worden. Alleen was vorig jaar zó zwaar. De focus zal meer op ritzeges liggen en minder op de groene trui”, is hij erg duidelijk bij Wielerrevue.

Zelfs bergetappes behoren tot de mogelijkheden. “Op de Hautacam heb ik me vorig jaar overtroffen, maar ook bergetappes kan ik winnen. Daarbij word ik zo’n beetje iedere dag aangesproken over de Hautacam en dat is me ook wat waard. Het zal al enorm schelen dat je weet dat twee weken later nog een doel wacht. De mindset in Parijs zal heel anders zijn.”