Wout van Aert weerlegt kritiek: "Je moet gekoerst hebben om dat te snappen"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert moest op het EK in Drenthe tevreden zijn met zilver. Zijn ploegmaat Christophe Laporte pakte het goud en de Europese trui. 

Laporte reed iets voor de laatste 10 kilometer weg op het EK en bouwde al snel een voorsprong van zo'n 10 tot 15 seconden uit. Dat de negen achtervolgers dat gat maar niet dicht kregen, was achteraf voer voor discussie. Er waren weer veel motards in de buurt van Laporte. 

"Daarvoor moet je gekoerst hebben om dat te snappen", zei Van Aert bij In de Leiderstrui. "Motards die ervoor rijden, zijn ook het voordeel van iemand die durft te demarreren, dus daar ga ik het niet op steken."

Daarnaast was er ook kritiek op het feit dat Van Aert niet vol zou hebben doorgereden in de achtervolging op Laporte, die zijn ploegmaat is bij Jumbo-Visma. Maar dat kan hij niet maken tegenover zijn Belgische ploegmaats, vindt Van Aert.

"Zo werkt het niet, ik sta hier met een Belgische trui aan en heb met Arnaud vol rondgedraaid in die groep. Wel op een manier dat je iets wil overhouden, zo gaat dat in een klassieker."