Wuyts ziet groot voordeel voor Van der Poel op Van Aert: "Dat kan hij wél"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel beleefde vorig jaar een boerenjaar met enkele mooie overwinningen. Zal de Nederlander dit jaar opnieuw scoren?

Met overwinningen in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK op de weg won Mathieu van der Poel drie bijzonder mooie koersen. De Nederlander werd ook nog tweede in de Ronde van Vlaanderen en de E3 Saxo Classic. 

Vooral in de Ronde van Vlaanderen heeft Van der Poel een indrukwekkend palmares met een vierde, eerste, tweede, eerste en tweede plaats. Michel Wuyts denkt dan ook dat de Nederlander opnieuw zal scoren in de Ronde. 

"De kans is heel groot dat hij voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen zal winnen", zegt Wuyts bij Wuyts & Vlaeminck. "Vooral omdat hij, een beetje in tegenstelling tot Wout van Aert, wel een tegenslag kan verwerken."

"Van der Poel heeft zoveel klasse dat als hij in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix onderweg een infectie opdoet, kan herstellen en alsnog op de zege kan mikken. Het hoeft minder afgemeten te zijn dan bij Van Aert, het kan bij Van der Poel ook out of the blue komen."