Helmut Lotti springt in de bres voor zijn vriendin die grootse plannen heeft

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Door de coronacrisis ligt de cultuursector grotendeels plat. Voor veel artiesten en acteurs komt het water dan ook aan de lippen.

Ook Marieke Van Hooff, het lief van zanger Helmut Lotti, zit in een erg lastige positie. Ze werkt in het theater, schrijft toneelstukken en speelt af en toe een gastrol in een tv-productie. Nu ze gedeeltelijk werkloos is, is ze het toekomstperspectief even zoek en wil ze actie ondernemen.

“Zou je een rechtszaak tegen de partijhoofden kunnen aanspannen wegens schuldig verzuim?”, citeert TV Familie haar op Facebook. “Ik vraag mij dat dus écht af. Kan je je als burger geen burgerlijke partij stellen? Of als groep burgers?”

Jef Vermassen

Marieke krijgt veel steun van haar vrienden. Ook Helmut en zijn broer Kurt steunen haar door het bericht respectievelijk een hartje en een duimpje omhoog te geven. “Alle partijsubsidies zouden naar de culturele sector moeten gaan zolang ze geen oplossing hebben”, reageert een van Mariekes vrienden onder het bericht.

Ook acteurs Mathijs Scheepers, Bert Huysentruyt en Wanda Joosten gaven al aan mee te willen doen. Mathijs suggereert om het advocatenkantoor van Jef Vermassen op te trommelen. “Die komen toch op voor ‘de mens’?”