Danny de Munk beschuldigd van verkrachting, vrouw doet aangifte

door: COS
Danny de Munk
Afbeelding bron: Instagram @dannydemunk

Het gonsde al een hele tijd van geruchten, maar nu is er ook een aangifte tegen Danny de Munk. De zanger en acteur wordt beschuldigd van verkrachting.

Op 27 mei werd er bij de zedenpolitie aangifte gedaan tegen Danny de Munk. De aangifte is van een vrouw die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met Danny de Munk tijdens de musical 'Ciske de Rat'.

In de aangifte beschrijft de vrouw hoe ze tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan. Die worden volgens het Wetboek van Strafrecht als verkrachting bestempeld. Dat schrijft De Telegraaf. Danny kwam eerder al in het nieuws met een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Via zijn advocaat Royce de Vries reageert Danny dat hij niet geïnformeerd werd over de aangifte. "Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten", klinkt het.

De identiteit van de aangeefster zou voor de zanger bevestigen dat de beschuldiging ongefundeerd is. "Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen."