Verdeeldheid over rookverbod in pretparken: "We hebben geen vrijheid meer"

door: MRO
Roken
Afbeelding bron: pexels

Roken zal vanaf 2025 verboden worden op plaatsen waar veel kinderen komen, zoals pretparken en speeltuinen. Wij vroegen onze lezers hoe zij over deze nieuwe maatregel denken.

De reacties bij onze lezers zijn verdeeld. Iedereen is het erover eens dat roken ongezond is, maar velen vinden dat de overheid onze vrijheden te sterk inperkt. Een greep uit de vele honderden reacties.

"Heel goed idee, roken moet overal verboden moeten worden."

"Denk dat er veel grotere problemen zijn in de samenleving dan wel of geen verbod om te roken in pretparken. We moeten met alles stoppen, op alles gaan besparen. Het enige wat wel nog mag is jullie facturen blijven betalen. Waar gaat dit eindigen?"

"Zijn er hier veel die naïef zijn. We kunnen ons leven niet meer leiden, het wordt geleid. Wat het onderwerp ook is, we hebben geen vrijheid meer in onze keuzes. Respecteer iedereen."

"Ben zelf geen roker maar in openlucht verbieden vind ik belachelijk. De peuken op de grond gooien mogen ze verbieden."

"Ik vind dit echt discriminatie. In pretparken loopt men in de buitenlucht. Indien we in een wachtrij staan aan te schuiven voor een attractie, dan vind ik het normaal dat het niet mag. Rokers zijn geen paria's en toch worden we zo behandeld."

"Als roker ben ik daar absoluut voorstander van! Dat is voor de kinderen, dan zet je uw ego en slechte gewoontes opzij, dus heb daar totaal geen probleem mee."

"Wat een betutteling. Ik ben 25 jaar geleden gestopt met roken. Mijn man rookt verder, maar niet meer in de woonkamer, in de veranda rookt hij. Zeker niet in de buurt van de kleindochter. Het wordt hier stilaan een communistisch bestuur waarbij je opgelegd krijgt wat je nog mag doen."

"Als je echtgenoot mondvloer-en tongkanker heeft gehad toen hij 54 jaar was en 6 maanden niet meer heeft kunnen eten en niet kunnen spreken, denk je wel dat roken zou moeten verboden zijn."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags