Volkstoeloop in zwemzones op tropische zondag: 'Alles volzet in Oost-Vlaanderen'

door: MRO
zwemvijver
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het is een tropische zondag en dat lokt heel wat volk naar het water. In de provincie Oost-Vlaanderen zijn alle zwemzones van de provinciale domeinen volzet. 

Met het aanhoudende mooie weer trekt het zwemwater in De Ster, Nieuwdonk, De Gavers en Puyenbroeck veel bezoekers aan. Zondag zijn alle zwemzones van de provinciale domeinen in Oost-Vlaanderen volzet.

Om de drukte te reguleren en onnodige verplaatsingen of wachtrijen in de hitte te vermijden, benadrukt de provincie het belang van het vooraf kopen van tickets via de websites van de domeinen.

Om toegang te krijgen tot de zwemzones, dienen bezoekers ouder dan 12 jaar hun identiteitskaart verplicht te laten inlezen sinds 1 juni. Het is niet mogelijk om een rijbewijs of ander document te gebruiken als identificatie. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een meerderjarige.

Voor degenen die op de dag zelf nog zonder ticket willen vertrekken, is het mogelijk dat ze voor een gesloten kassa komen te staan. Het resterende aantal tickets is zichtbaar op de webshop van de domeinen. Daarnaast worden bezoekers aangeraden om de sociale media-kanalen van de domeinen in de gaten te houden voor eventuele updates.

Met de tropische temperaturen is de vraag naar verfrissing groot, en de provinciale domeinen vormen een populaire bestemming voor zwemliefhebbers.