Ouders mishandelen 10 maanden oude baby tot de dood: 57 botbreuken

door: MRO
Boden
Afbeelding bron: Derbyshire Police

Stephen Boden (30) en Shannon Marsden (22), een sadistische moeder en vader uit het Britse Chesterfield, zijn schuldig bevonden aan het mishandelen van hun baby Finley Boden tot de dood erop volgde. Finley was amper 10 maanden oud.

Finley werd kort na zijn geboorte in pleegzorg geplaatst en was pas 39 dagen opnieuw onder de hoede van zijn ouders geplaatst toen hij door hen op de meest gruwelijke wijze om het leven werd gebracht. De vreselijke details kwamen boven op het proces.

Op het lichaam van de kleine Finley werden 71 blauwe plekken gevonden en 2 brandwonden. Hij had ook 57 botbreuken. Zijn bekken was op 2 plaatsen gebroken, mogelijk nadat hij gestampt werd.

De omstandigheden waarin het kindje moest leven waren erbarmelijk. Zo moest hij slapen op een matras met braaksel en uitwerpselen. 

Voordat Finley stierf, ontwikkelde hij een longontsteking en bloedvergiftiging, terwijl zijn drugsverslaafde ouders samenwerkten om zijn verwondingen voor de sociale diensten verborgen te houden.

Enkele dagen voor zijn dood werden berichten verzonden vanaf hun gedeelde GSM met de woorden: 'Little one f***ing kept me up all night'.

Deze gruwelijke zaak heeft voor veel ophef gezorgd. De ouders zullen op 26 mei worden veroordeeld.

Tags