“Als de cijfers omlaag gaan kunnen we versoepelen, maar niet tot het niveau van begin juli”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De opmars van het coronavirus vertraagt momenteel en dat is positief nieuws. Als deze trend zich verderzet, dan zijn op termijn versoepelingen mogelijk, maar niet meer tot op het niveau van begin juli toen onze bubbel werd uitgebreid naar 15 contacten per week. Dat stelt Steven Van Gucht.  

“In Antwerpen gaan de cijfers naar beneden. Dat kan je enkel verklaren door de strenge maatregelen die daar genomen werden, dus die hebben wel degelijk gewerkt”, aldus Steven Van Gucht bij Redactie24.

“Als je niets doet, blijven de cijfers verdubbelen, maar er komt een vertraging op. Of dat voldoende is, kunnen we nu nog niet zeggen. Het is belangrijk dat de cijfers opnieuw naar omlaag gaan want we zitten toch op een hoog niveau.”

“Hoe lager we het getal opnieuw krijgen, hoe makkelijker het zal zijn om op een comfortabele manier met het virus samen te leven. Men zal dan een klein beetje kunnen versoepelen, maar niet helemaal tot het niveau tot begin juli want dan gaan we opnieuw hetzelfde voor hebben”, zegt professor Steven Van Gucht.