Amper 31-jarige man stevig in de problemen omdat hij niet gevaccineerd is

door: BVDO
corona ziekenhuis
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Een Amerikaanse man van amper 31 jaar zal wellicht niet lang meer leven nadat hij een harttransplantatie geweigerd werd.

De man stond bovenaan de wachtlijst om een nieuw hart te krijgen, maar omdat hij niet gevaccineerd is krijgt hij het nieuwe hart niet. De familie van de man begrijpt de beslissing van het ziekenhuis niet. Het coronavaccin druist in tegen zijn basisprincipes, hij gelooft er niet in”, zegt zijn vader aan nieuwszender CBS.

Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat mensen die een transplantatie ondergaan enorm vatbaar zijn voor infecties door hun lage weerstand. ”Net zoals bij andere wachtlijsten is het coronavaccin één van de vele vaccins die transplantatiekandidaten moeten hebben gezet opdat ze een grotere kans hebben op een succesvolle operatie en ze na de transplantatie langer leven”, klinkt het.

“Na eender welk transplantatie wordt je immuunsysteem immers uitgeschakeld. Zelfs van een verkoudheid kan je dan sterven, dus zeker ook van het coronavirus. Organen zijn bovendien schaars. We gaan ze niet geven aan iemand die een kleine kans heeft om te overleven terwijl anderen die wél gevaccineerd zijn meer kans hebben om na de operatie langer te blijven leven.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24