Apothekers hebben belangrijke oproep voor mensen die morgen zelftests willen kopen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf morgen kan je bij de apotheek terecht om een zelftest te kopen. In principe, want niet alle apotheken zullen die al hebben. Bovendien zijn de voorraden beperkt, waarbij het niet de bedoeling is dat er gehamsterd wordt.

De Algemene Pharmaceutische Bond doet een oproep om niet met zijn allen morgen naar de apotheek te gaan om een sneltest af te halen. Blijkbaar zijn de voorraden nog niet wat ze zouden moeten zijn.

“De uitleveringen zijn klaar. Men is het aan het voorbereiden, maar we zitten nu met een lang weekend”, zegt George Verpraet van de Algemene Pharmaceutische Bond bij VTM Nieuws. “Allicht starten morgen in de loop van de dag de uitleveringen. Morgen en in de loop van de dagen erna zullen de sneltesten beschikbaar zijn in de apotheken, maar de boodschap luidt om morgen niet om 9 uur aan de deur van de apotheek te wachten. Je zal van een koude reis terugkomen.”

De apotheken zullen ook geen grote hoeveelheden van de zelftests meegeven aan één persoon. “Ik ben ervan overtuigd dat de apothekers ook nu de zelftesten gaan afleveren bij de mensen die erom vragen. We zullen in het begin terughoudend zijn als mensen om grote hoeveelheden vragen. We willen en kunnen hamstergedrag vermijden.”