Bewoner laat schepen weten dat stadsmedewerkers geen mondmasker dragen en krijgt dit antwoord

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De sociale controle op de coronamaatregelen is bijzonder groot. Soms zelfs een beetje te groot, want blijkbaar houden we anderen goed in de gaten.

Dat is ook wat Walter uit Lier deed. Hij plaatste in de Facebookgroep ‘Ge zijt van Lier als’ een bericht over medewerkers van de stadsdiensten.

“Ik keek zaterdagochtend wel héél even op toen ik over de zaterdagmarkt liep. OK het was half 8, nog vrij vroeg maar toch al redelijk volk. Enkele stadwerkers waren nog hekken aan het sorteren, stonden er 3 mannelijke in groep te praten ZONDER mondmasker. Wou eerst nog foto trekken maar dan ben ik nog strafbaar”, schrijft Walter.

En dat er wat wrevel in het spel is, daarvan getuigt zijn verdere opmerking. “Ik herkende één man zeer duidelijk. Het was hij die enkele weken terug een dametje van zeker 80 of misschien 90 jaar oud 20-25 meter terugstuurde omdat ze in zijn ogen verkeerde richting inliep. Ze kon amper gaan. Heb hem dat toen ook kenbaar gemaakt”, gaat Walter verder.

De man doet dan ook een oproep naar de bevoegde schepen. “Rik Verwaest ik weet niet of ik jou hierover mag aanspreken. Maar misschien dit personeel aanspreken dat zij ook in deze voorbeeldfunctie hebben?! Dank u”, klonk het nog.

Bevoegde schepen Rik Verwaest reageerde vrij laconiek op de zaak. “Bedoel je 7u30? Want mondmaskerplicht start pas om 8u binnen de Vesten”, was zijn antwoord.