Politie onverbiddelijk: Tientallen fietsers en e-steppers beboet: "En er zal nog gecontroleerd worden"

door: STS
Elektrische step - politie
Afbeelding bron: Photonews

Tientallen hardleerse fietsers en e-steppers hebben een boete gekregen. Ze werden betrapt toen ze een overtreding begingen.

De weggebruikers werden telkens beboet omdat ze door de maandagmarkt in Kortrijk fietsten of erdoor reden op hun elektrische step. Dat is namelijk verboden, iedereen moet er afstappen om het veilig te houden.

Begin februari werd aangekondigd dat er extra toezicht kwam op doorrijdende fietsers en e-steppers aan alle ingangen van de maandagmarkt. "Sinds 5 februari werd er preventief toezicht gehouden door politiemensen en gemeenschapswachten. Er werd bewust gekozen voor een lange preventieve fase omdat beboeten echt het laatste middel moet zijn om hardleerse doorrijders te overtuigen hun gedrag aan te passen", laat politiezone VLAS weten.

Sinds maandag 11 maart is de tijd van waarschuwen voorbij. In totaal kregen 30 fietsers en e-steppers een boete van 58 euro. "Omdat ze, niettegenstaande de aanwezigheid van politie, gemeenschapswachten en signalisatie, toch probeerden langs de marktkramen en de bezoekers te rijden."

"Het afstappen is nodig voor een betere verkeersveiligheid. Ten eerste omdat tijdens de opbouw van de markt er heel wat gemanoeuvreer is met vracht- en bestelwagens. Ten tweede omdat de bezoekers van de markt kunnen aangereden worden door fietsers die zich een weg banen tussen het volk en de kramen. Bij een aanrijding kan een nietsvermoedende voetganger zwaar ten val komen. Ook de komende maandagen zal er gecontroleerd worden", waarschuwt de politie.