Coronavirus verspreidt zich razendsnel in West-Vlaamse gemeente: “Superverspreider aanwezig”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

In Lo-Reninge zijn er de laatste heel wat besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Allicht heeft één iemand na een fietstocht en een cafébezoek achteraf de carrousel in gang gestoken.

De voorbije dagen waren er in Lo-Reninge zo’n elf nieuwe besmettingen. De vrije basisschool Zonnebloem in Pollinkhove is gedeeltelijk dicht. Dat meldt Focus W-TV.

Op de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar na moeten alle scholieren weer les volgen van thuis uit. Eén leerkracht op de school raakte besmet. Alle leerkrachten van het tweede tot het zesde leerjaar moeten nu ook in quarantaine. Ook een cafébaas en een bedrijfsleider zijn besmet geraakt.

Het coronavirus grijpt dus wild om zich een Lo-Reninge. “We zijn er zeker van deze uitbraak gestart is na een fietstocht van een aantal wielertoeristen”, legt burgemeester Lorde Morlion uit. “Nadien voelde iemand zich niet goed en heeft zich daarna laten testen. Gelukkig hebben die mensen hun verantwoordelijkheid genomen.”

“Volgens mij gaat het om een superverspreider. Het zijn allemaal volwassenen die besmet zijn geraakt. Het gaat allemaal om mensen uit de buurt van die wielertoeristen.”