Dedecker voelt zich onbegrepen: “Wie kritiek uit, is meteen een virusnegationist”

door: BVDO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft het zwaar gehad met de coronaregels. Alles wordt aan banden gelegd, maar dat haalt volgens de politicus niet veel uit. 

De strenge coronaregels nemen we er allemaal heel slaafs zo maar bij. “Wat is er toch aan de hand met ons land dat we zo bibberbang zijn, dat we ons laten ophokken met een avondklok en huisarrest,”, vraagt Dedecker zich af in zijn wekelijkse column voor Knack. 

De feestdagen zonder feest, het zit ook Dedecker enorm dwars. “We mogen oma uitnodigen op het kerstmenu, maar opa mag niet meekomen. We mogen met vijftien samen bidden, maar niet samen lachen. Tuingasten mogen nog plassen op het gazon, maar mogen niet naar binnen op het toilet. Een kakofonie voor moedeloosheid, maar wie kritiek uit, is al vlug een virusnegationist.” 

En dan is het logisch dat de mensen er zich niet van aantrekken volgens Dedecker. “Wie alles verbiedt, verbiedt niets meer. Disproportionaliteit leidt tot ongehoorzaamheid en een verhoging van de zuurtegraad. Wie behandeld wordt als een imbeciel gedraagt er zich ook naar”, klinkt het nog.