Professor Devroey trekt belangrijke conclusie : “De mensen moeten dat beseffen”

door: WVDS
Dirk Devroey
Afbeelding bron: Photonews

Omwille van de hoge besmettingscijfers heeft het Overlegcomité beslist om de maatregelen opnieuw te verstrengen. Volgens huisarts en professor aan de VUB, Dirk Devroey, zijn die noodzakelijk om de herfst en winter door te komen.

 

“Ik vind het goed dat er een breed pakket aan maatregelen is genomen. De mensen moeten beseffen dat dit maatregelen zijn om de hele herfst en winter door te komen. Ik denk dat we daar toch op moeten rekenen.”

“Ik begrijp dat sommige mensen niet blij zijn, maar het is natuurlijk een manier om alles open te houden zowel de scholen, horeca en cultuur met inderdaad enkele beperkingen. Ik denk dat dat nog altijd beter is dan bepaalde sectoren te sluiten.”

Welke maatregel heeft het meeste effect?

“Vooral de combinatie van maatregelen gaat effect hebben. Uiteraard zullen het Covid Safe Ticket en het mondmasker de sterkste hefbomen zijn om veilig door de winter te komen.”

“Het is ook goed dat er terug een uniformiteit is gekomen voor het ganse land wat maakt dat de maatregelen opnieuw iets gemakkelijker zullen opgevolgd worden. En ik hoop dat die maatregelen ertoe zullen bijdragen dat nog meer mensen zich zullen laten vaccineren.”