"Geef de ouders een zware boete": Forse kritiek op besmette jongeren die vliegtuig namen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Jongeren die in Spanje gingen feesten en besmet raakten met het coronavirus, stapten toch op vliegtuig richting België en brachten zo de gezondheid van andere passagiers in gevaar.

Het zorgt voor ophef. Viroloog Marc Van Ranst liet al weten dat hij dit 'heel verkeerd' vindt en politici bekijken hoe de controles strenger kunnen.

Wij stelden aan onze lezers de vraag of zij vinden dat de jongeren die besmet op het vliegtuig stapten daarvoor gestraft moeten worden. Velen vinden dat ook de ouders gestraft moeten worden. Een greep uit de vele reacties.

"Heel zeker. De jongeren en de ouders. De ouders omdat ze geen respect hebben voor anderen. De jongeren omdat ze verstand genoeg hebben om alleen op feestvakantie te gaan, maar veel te weinig verstand hebben om na te denken wat ze uitgehaald hebben."

"Ja, met werkstraffen zodat ze kunnen zien wat hun egoïstisch gedrag veroorzaakt en ze aan de basis liggen van beperkingen van perspectief voor miljoenen anderen. De ouders een fikse boete gezien ze wetens en willens mensen in gevaar brachten."

"De ouders en jongeren straffen. Ze brengen anderen in gevaar. Laat ze maar gaan helpen op covid-afdelingen, dan leren ze misschien nog wat met de medemensen rekening houden."

"Vooral die ouders die de vliegtuigtickets betaald hebben straffen. Ze hebben bewust medepassagiers in gezondheidsgevaar om nog maar te zwijgen van levensgevaar gebracht."

"Die jongeren zouden moeten gestraft worden, desnoods door hulp te bieden in de hospitalen. Maar de ouders die dat ticket voor hun kinderen gekocht hebben zouden financieel een zeer zware boete moeten krijgen."