Geen zin in coronavaccin? Sommige artsen willen bevestigen dat je gevaccineerd bent

door: BVDO
vaccin corona
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Ook onder de dokters in ons land zijn er tegenstanders van het coronavaccin. En zij zijn zelfs bereid om schriftvervalsing te plegen voor hun patiënten.

Dat blijft uit een reportage van Telefacts Nu. Een journalist zocht en vond artsen die bereid zijn mee te werken. “Allez, de twijfelende patiënt, als hij echt niet wilt en hij wilt alleen mijn handtekening, dan krijgt hij mijn handtekening”, zegt een van de artsen in de reportage die undercover gedraaid werd.

Het feit dat het zou kunnen dat je een vaccin nodig hebt om bepaalde dingen te doen, zoals bijvoorbeeld een concert te bezoeken, maakt het nog moeilijker. Want dan moet je fraude plegen om dat papiertje in handen te krijgen. “Wat kan mij dat schelen. Dan ligt dat in de vuilbak dat vaccin. Eerst afhalen bij de apotheek, dan is alles in orde. Dan ligt het in de vuilbak. Of desnoods breken we het.”

De dokter weet ook wel dat hij daarmee zijn boekje ver te buiten gaat, want dat is schriftvervalsing. “Je moet dat nu niet gaan vertellen tegen een ander, want dan ben ik mijn diploma kwijt. Dan mag ik dat wegsmijten.”

De Orde van Geneesheren kan niet lachen met de reportage en kijkt of het op een of andere manier de artsen in de reportage kan opsporen.