Geert Molenberghs pleit voor verstrengingen en denkt daarbij aan één eenvoudige maatregel

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers swingen de pan uit, België is op de op één na slechtste leerling uit de Europese klas. Biostatisticus Geert Molenberghs gaat er dan ook vanuit dat de regering-De Croo snel strengere maatregelen zal aankondigen.

Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke kondigden vorige week al strengere maatregelen aan.

"We zien het effect van daarvan op dit ogenblik nog niet omdat het te vroeg is. We hopen dat we er de komende dagen toch een teken van zullen zien."

"Dit virus heeft wat tijd nodig om op gang te komen, maar ook om te stoppen", vertelde Geert Molenberghs daarover in De Afspraak.

"Ik vind dat de maatregelen wel wat verstrengd mogen worden en ik denk ook dat dit zal gebeuren. Het is duidelijk dat deze nieuwe regering op een heel andere manier is gestart dan de vorige en ik heb er vertrouwen in dat ze maatregelen gaan nemen."

"Voor sommige maatregelen moeten we niet te ver nadenken, ik denk daarbij aan zeer zwaar inzetten op  telewerken. Daar kunnen we contacten uitsparen en plaatsmaken voor mensen die echt gebruik moeten maken van het openbaar vervoer."