Jan Jambon duidelijk: “Enorm probleem als we bij 90% gevaccineerden niet naar oude normaal kunnen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Jan Jambon wil in Vlaanderen zo snel mogelijk terug naar het oude normaal. De Vlaams minister-president zet ook druk op de ketel.

Jan Jambon zei eerder al dat hij in september wil dat alle coronamaatregelen verdwijnen. "Als we straks met 90% gevaccineerden nóg niet naar het oude normaal kunnen, zitten we toch met een enorm probleem”, vertelt Jambon in Het Laatste Nieuws.

In Vlaanderen hebben 80% van alle 18-plussers al twee vaccins gekregen. In Wallonië is dat 73% en in Brussel maar 56%. Jambon wil geen rekening meer houden met Wallonië en Brussel.

Hij pleit dan ook voor regionale versoepelingen. Volgens Jambon is het niet te verantwoorden dat mensen in Turnhout geen volledige vrijheid kunnen hebben omdat de vaccinatiecijfers in Brussel te laag zijn.

Jambons woordvoerder denkt dat het Overlegcomité ook akkoord zal gaan met regionale versoepelingen. Als dit gebeurt, kan je verwacht dat wanneer in Vlaanderen bijvoorbeeld het nachtleven weer opengaat, de discotheken in de Vlaamse rand overstelpt gaan worden met Waalse en Brusselse jongeren.

Tags Jan Jambon