Kapster vol uitslag na vaccin tegen corona: "Nog nooit zo'n pijn gehad"

door: STS
Leigh King
Afbeelding bron: YouTube drewboy06

Een kapster die het AstraZeneca-vaccin toegediend kreeg, ontwikkelde nadien een pijnlijke, rode uitslag over zowat haar hele lichaam.

De 41-jarige Leigh King uit het Schotse North Lanarkshire zegt dat huid bijna onmiddellijk veranderde nadat ze haar eerste dosis van het vaccin kreeg ingespoten. Dat was twee weken geleden, en ze heeft nog steeds pijn.

"Mijn huid werd zo pijnlijk en voortdurend warm. Zo'n pijn heb ik nog nooit gevoeld. Om te zeggen dat het de slechtste tijd van mijn leven was, is nog zacht uitgedrukt", vertelde ze aan The Daily Mail.

"Ik kreeg het vaccin omdat ik voor mijn autistische en minder mobiele zoon zorg. Maar ik kan niet eens voor hem zorgen door de pijn die ik heb."

Allergische reactie of bijwerking?

Het is niet duidelijk of de vrouw een allergische reactie op de prik ontwikkelde, of dat haar immuunsysteem te fel reageerde. Volgens dermatologen zouden er ook nog andere oorzaken dan het vaccin kunnen zijn, zoals voedselallergieën en insectenbeten.

Volgens het Britse agentschap voor geneesmiddelen MHRA is deze uitslag een "ongewone" bijwerking van het AstraZeneca-vaccin, die maar bij één op de honderd mensen voorkomt. Er zouden in het Verenigd Koninkrijk 3.795 gevallen van bekend zijn.